Nieuwsbrief #11

16 februari 2023

Agenda:

  • 22 februari verslagen mee
  • 24 februari studiedag (alle leerlingen vrij)
  • 27-02 t/m 03-03 voorjaarsvakantie
  • 15 maart meester- en juffendag
  • 21 maart schaatsen
  • 22 maart Themaavond
  • 24 maart BB-disco
  • 29 maart studiedag (alle leerlingen vrij)

Beste ouders

Beste ouders,

 De voorjaarsvakantie komt in zicht. Wat is er weer hard gewerkt in alle groepen de afgelopen weken. Het is mooi om te zien hoe de kinderen aan de slag zijn, samen en onderzoekend en altijd nieuwsgierig! Volgende week vrijdag hebben we een studiedag. Met het team zetten we dan weer een stap in de richting van het nieuwe schoolplan. Op woensdag 22 maart nodigen we u, de ouders, uit om op school hierover mee te denken. Na de voorjaarsvakantie ontvangt u hiervoor een aanmeld- link!

Woensdag 22 februari komen we met elkaar in actie voor Giro 555. In de weekmails van de groepen krijgt u alle informatie hierover, 

 In deze nieuwsbrief krijgt u al de link van onze digitale collectebus. Ook vindt u de links naar onze social media pagina's. We hebben vanaf nu een Valkenbos Facebook en Instagram pagina. Deze gebruiken we niet als communicatiemiddel, maar als etalagekanaal voor leuke gebeurtenissen en lessen uit de school. Even liken en volgen dus, die pagina's!

 Met vriendelijke groet, mede namens het team,

 Met vriendelijke groet,

Maurice Schaepkens                                                             Directeur OBS Waterland                                                     Directeur a.i. Montessori Valkenbos

First Lego League

Afgelopen zaterdag 28 januari deden we met 12 leerlingen uit de groepen 7 & 8 mee met de FLL. Het was een lange en vermoeiende dag, maar zeker ook een hele leuke, gezellige en spannende dag.

We zijn niet in de prijzen gevallen, maar met een plaats in de top 5 zijn wel erg blij.

We hebben alweer zin in de FLL-2023............

Poppetje van Papier

Op woensdag 22 maart speelt een moeder van school om 13.30 Poppetje van Papier in Theater de Vaillant. Het is een hele mooie voorstelling met Theatergroep de Grote Haay. De voorstelling is gratis toegankelijk en voor alle leeftijden. Wij hebben vooral gespeeld voor groepen 1 tm 5. De voorstelling duurt een dik half uur.

Meer info? klik hier

MR-nieuwsflits

Op 14 februari heeft de MR haar tweede vergadering van dit kalenderjaar gehad. Tijdens deze bijeenkomst is met de directie van de school onder andere gesproken over de aanstaande ouderavond van 22 maart as. Op deze avond wil de school graag de mening van ouders horen over verschillende onderwerpen, welke zij mee kan nemen in haar eigen missie- en visietraject. De uitnodiging voor deze avond volgt. Daarnaast is het huishoudelijk reglement van de MR doorgenomen en op punten geactualiseerd. Mocht u vragen hebben aan de MR, een onderwerp voor een vergadering willen agenderen of geïnteresseerd zijn in de notulen, dan kunt u ons bereiken via mrvalkenbos@gmail.com. De agenda voor de eerstvolgende MR d.d. 20 april zal ongeveer een week voorafgaand worden opgehangen naast de gele MR brievenbus.

Vakantiepas

VakantiepasClub voorjaarsvakantie

Een hippe tas maken, een filmpje pakken of naar het Kinderboekenmuseum. Een potje bowlen, baantjes trekken of varen langs de kaden: voor de leden van de VakantiepasClub is er van alles te doen deze voorjaarsvakantie! Ze krijgen een digitale nieuwsbrief met activiteiten en kortingsbonnen.

Ook kunnen kinderen twee bioscoopkaartjes winnen met een leuke selfie of actiefoto. Kijk voor deze winactie op onze website bij VakantiePas fotoactie.

 

Is uw kind nog geen VakantiepasClublid, geef het dan (gratis) op via www.vakantiepas.nl

Valkenbos voor 555

Via deze link vragen we u een donatie over te maken aan Giro 555. Op woensdag 22 februari organiseren alle groepen met elkaar een kleedjesmarkt. Bij mooi weer is het op het buiten op het plein, bij slecht weer in de gangen van de school. Lekkernijen en spulletjes wachten op u, als u de kinderen komt ophalen. Betalen kanmet muntjes en via uw mobiele telefoon. De QR codes en links zijn die middag volop beschikbaar! We hopen op een mooie opbrengst voor het goede doel! 

https://giro555aardbeving.digicollect.nl/montessori-valkenbos 

 

Valkenbos op social media

Via deze links kunt u onze school nu ook volgen op Facebook en Instagram. Regelmatig zullen we vanaf nu beelden met u delen, of kleine oproepen doen; die breed gedeeld kunnen worden. 

Voor Facebook: Montessori Valkenbos | Facebook 

Voor instagram: @MontessoriValkenbos 

TSO hulp gezocht!

Momenteel spelen onze kinderen buiten onder toeziend oog van enkele medewerkers van 2Samen, als ook enkele vrijwilligers. Helaas hebben we in de afgelopen weken gemerkt dat het team geregeld bijspringt om tijdens het buitenspelen van de leerlingen toezicht te houden. Dit gaat ten koste van hun eigen pauze moment. 

We zijn daarom op zoek naar vrijwilligers die tegen een vergoeding 1 of 2 keer in de week tussen 11.30 en 13.00 mee kan draaien in het toezicht rooster. Naar wie zijn we op zoek: een man/ vrouw, tussen de 18 - 80 die weet in te spelen op spelende kinderen, kinderen vrijlaat of bijstuurt. Je bent in het bezit van een VOG (of vraagt dit aan op onze kosten). Heb je interesse; of ken je iemand die interesse heeft? Stuur een mail naar info@valkenbos.net en kom een kop thee of koffie drinken bij ons (die is erg lekker hier!)

School-schaken

Op woensdagmiddag 15 februari speelden leerlingen van de bovenbouw op de Sportcampus in het Zuiderpark het Haagse Scholen Schaaktoernooi. De kinderen moesten 7 partijen schaken. Het werd een gezellige en sportieve middag.  Aan het eind van de middag bleek dat Zoë en Lex (van BB2) bij de prijswinnaars hoorden. Ze gingen met een welverdiende beker naar huis.  

Studiedagen

2022-2023

Ook dit schooljaar zullen er weer een aantal studiedagen zijn. Op deze dagen zijn de kinderen vrij: 

Vrijdag 24 februari 2023
Woensdag 29 maart 2023
Dinsdag 30 mei 2023    

     

Schoolvakanties 

2022-2023

Voorjaarsvakantie: 27 februari - 3 maart 2023
Goede Vrijdag: 7 april 2023
2de Paasdag: 10 april 2023
Meivakantie: 24 april - 5 mei 2023
Hemelvaart: 18 en 19 mei 2023
Pinksteren: 29 mei 2023
Zomervakantie: 10 juli - 18 augustus 2023