Nieuwsbrief #13

maart 2022

Agenda:

* 16 maart: studiedag: kinderen vrij
* 18 maart: aandacht voor het Holi feest
* 18 maart: bovenbouwdisco 19.00-21.00
* 21 maart: Internationale dag tegen racisme en discriminatie 

volgende nieuwsbrief: 25 maart 

Juf Fennechien komt ons team versterken

Per 1 april komt juf Fennechien ons team versterken en daar zijn we heel erg blij mee. Op maandag, dinsdag en woensdag zal zij gaan werken in OB2. Bij deze stelt juf Fennechien zich graag aan u voor. 

Hallo allemaal,

In de afgelopen tien jaar werkte ik met liefde, plezier en voldoening als bovenbouwleerkracht in een ‘kansarme’ wijk van Den Haag. Bij de overstap naar Montessorischool Valkenbos neem ik mijn kennis en ervaring mee en wil ik die verder ontwikkelen. 
Ik ben niet alleen opgeleid als leerkracht, maar ook als grafisch ontwerper. Voor mijn eigen webwinkel lesmaatje.nl maak ik educatieve posters en leermateriaal voor thuis en in de klas. 


In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn kinderen op avontuur en ontdekkingsreis. Ik hou van het buitenleven, het bos, het strand en de zee. Ik ben vaak creatief bezig, ga graag naar het theater en vind het leuk om marktjes en bijzondere winkeltjes te bezoeken. Het zal niet verbazen dat ik er ook van hou om uitgebreid te koken.  

Ik heb er zin in om per 4 april te beginnen op Montessorischool Valkenbos, daar de kinderen te leren kennen en jullie te ontmoeten.  

Tot snel! 

Bedankt namens juf Janna en Pieter

Langs deze weg wil ik u en de kinderen namens juf Janna en haar vriend Pieter heel hartelijk bedanken voor alle lieve berichten, kaartjes, tekeningen en andere blijk van medeleven na het overlijden van hun prachtige zoontje Tom. 

Schooldeur open om 8.15 

a.u.b wachten op het schoolplein

We vinden het ontzettend fijn om weer ouders te kunnen ontvangen in de school.
Dit zorgt er echter ook voor dat het rond 8.15 uur ontzettend druk is in de hal.

Bij deze wil ik u en de kinderen vragen te wachten op het schoolplein, zodat ouders die kinderen naar de opvang van 2Samen willen brengen gewoon de hal in kunnen.

Om 8.15 uur gaat de deur open, om 8.25 gaat de eerste bel. De ouders verlaten de school of nemen afscheid in de hal. Om 8.30 gaat de tweede bel en starten de lessen. 

Oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne houdt het nieuws, en daardoor ook veel leerlingen en leraren op onze school bezig. In sommige gevallen raakt het hen direct, bijvoorbeeld omdat ze familie in het in oorlog-verwikkelde land hebben wonen. 
In het hele land zijn er mooie initiatieven om geld op te halen of wordt er op een andere manier een bijdrage geleverd om deze mensen te steunen.

Op Valkenbos is er natuurlijk ook aandacht voor wat er op dit moment in Oekraïne gebeurt. U zult begrijpen dat dat per bouw en per klas kan verschillen. In de ene klas is er veel behoefte om er bijvoorbeeld over te praten in andere klassen zijn er leerlingen die angst of verdriet hebben en het er liever niet te veel over willen hebben. Verschillende organisaties bieden lesmateriaal, handvatten en andere vormen van ondersteuning om de oorlog een goede plek in de school en klas te bieden. Eén van de tips is om ruimte te geven om erover te praten en die ruimte is er natuurlijk. Echter is er ook de ruimte om het er even niet over te hebben. 

Als school hebben we besloten om geen speciale acties te organiseren om bijvoorbeeld geld of kleding op te halen. Er zijn al zoveel mooie initiatieven en we willen iedereen daarin zelf keuzes laten maken om wel of niet in actie te komen en te kunnen kiezen voor een manier die voor iedereen goed voelt.

We vinden het ontzettend mooi om te zien dat er kinderen zijn die in actie komen en bijvoorbeeld flessen ophalen of koekjes verkopen om geld op te halen. We willen u en de kinderen vragen dat op persoonlijke titel te doen en niet in naam van de school. 

Als school willen we natuurlijk iets betekenen. We zullen een mooie bijdrage storten op Giro555 en we willen graag een plek zijn (voor wie daar behoefte aan heeft) waar geld verzameld kan worden, zodat het in één keer gestort wordt op Giro555. Daarnaast ben ik als directeur van de school in contact met diverse ouders die familie, kennissen of vrienden uit Oekraïne hebben die een plekje zoeken voor hun kind op school. Ik ben in contact met het bestuur van De Haagse Scholen om samen met hen, andere schoolbesturen en de gemeente deze kinderen zo goed mogelijk op te vangen en het onderwijs te bieden dat zij verdienen. 

Gevonden voorwerpen

Aanstaande maandag en dinsdag (14 en 15 maart) liggen in de hal weer alle gevonden voorwerpen en gevonden kledingstukken uitgestald die de afgelopen maanden verzameld zijn in onze gevonden voorwerpen kist.

Wilt u a.u.b. even tussen de gevonden voorwerpen kijken of u iets bekends ziet?

Alle gevonden voorwerpen die dinsdagmiddag 15 maart niet zijn meegenomen, schenken we aan een goed doel. 

Bijdrage schoolreisje

Yes! We kunnen weer op schoolreisje!

Op dinsdag 19 april gaat de middenbouw op schoolreis, op vrijdag 20 mei groep 6 en op vrijdag 24 juni de onderbouw. 

De bijdrage voor het schoolreisje is €35,00. De vrijwillige ouderbijdrage is €75,00. In totaal dus €110.00.

Veel ouders hebben ervoor gekozen de bijdrage voor het schoolreisje en de vrijwillige ouderbijdrage in één keer te betalen.

Mocht u dat nog niet gedaan hebben, wilt u dan de bijdrage van €35,00 per leerling voor het schoolreisje a.u.b. vóór vrijdag 15 april overmaken op  NL46INGB0007234034 t.n.v. DHS Valkenbos o.v.v. 'schoolreisje +naam kind'. 

Mocht u hier vragen over hebben, wilt u dan contact opnemen met Joke Achterberg van de administratie?

Groep 7 en 8 is al op werkweek geweest, zij gaan niet op schoolreis. 

Wat een creativiteit

Tijdens de lessen beeldende vorming en tekenen van juf Cornelie en juf Lilian is er weer hard gewerkt aan leuke opdrachten.

Bij deze weer een kleine impressie.  

Studiedagen

2021-2022

Ook dit schooljaar zullen er weer een aantal studiedagen zijn. Op deze dagen zijn de kinderen vrij: 
woensdag 16 maart 2022
dinsdag 7 juni 2022              

Schoolvakanties 

2021-2022

Goede vrijdag en Pasen: 15 -18 april
Meivakantie: 25 april - 8 mei 2022
Hemelvaart: 26 en 27 mei 2022
Pinksteren: 6 juni 2022
Zomervakantie: 11 juli- 19 augustus 2022