Nieuwsbrief #14

maart 2022

Agenda:

* 14 april: Paasontbijt in de klas
* 15 april: Goede Vrijdag; kinderen vrij
* 18 april: Tweede Paasdag; kinderen vrij

volgende nieuwsbrief: 8 april

Enquête schoolfotograaf

nog in te vullen tot vrijdag 1 april

Elk schooljaar, meestal rond de herfstvakantie, bieden we als school de mogelijkheid om uw kind(eren) door de schoolfotograaf te laten fotograferen. Eén keer in de 2 jaar wil ik dit graag evalueren. Ik ben benieuwd naar uw bevindingen. 
Als er al een keer foto's van uw kind(eren) zijn gemaakt, zou u dan zo vriendelijk willen zijn deze vragenlijst zo volledig mogelijk in te vullen vóór vrijdag 1 april 2022. 
De vragenlijst is anoniem. De resultaten zal ik meenemen in het overleg met de schoolfotograaf. 

Bedankt voor het invullen van het oudertevredenheidsonderzoek

Met trots kan ik u vertellen dat we op het oudertevredenheidsonderzoek (OTO), dat afgelopen januari is afgenomen, als school een 8,0 van u als ouder krijgen. Daar zijn we ontzettend trots op en blij mee. 

Bij deze wil ik u bedanken voor het invullen van de uitgebreide vragenlijst. Maarliefst 85% (!) van alle ouders heeft de vragenlijst ingevuld (benchmark 43%). De uitslagen per klas worden aanstaande dinsdag gedeeld met alle collega's, daarna gaan we met alle tips en tops aan de slag in ons management en team en natuurlijk zal ik verslag uitbrengen aan de MR. 

Fietsenstalling raakt overvol

kom zoveel mogelijk lopend naar school

Het prachtige weer van de afgelopen weken zorgt ervoor dat er heel veel kinderen lekker op de fiets naar school komen. Super goed natuurlijk, maar het levert helaas problemen op in de fietsenstalling. Bij deze het verzoek om, indien mogelijk, zo vaak mogelijk lopend naar school te komen. Mocht dat niet lukken, wilt u dan als ouder bij het brengen in de ochtend en halen in de middag uw kind(eren) een handje helpen met het goed stallen van de fietsen? We hebben als school helaas niet iedere ochtend iemand 'vrij' rondlopen om hierbij te kunnen helpen. 

14 april paasontbijt

gezellig ontbijten in de klas

We zijn wel weer toe aan een gezellig moment met elkaar in de klas. En wat is daar bij uitstek een goede gelegenheid voor? Het traditionele paasontbijt. Inmiddels staat de datum ook vermeld in de agenda van Socialschools. Op donderdag 14 april willen we alle kinderen vragen iets lekkers mee te nemen voor een gezellig ontbijtje in de klas. In de weekmail volgt vanuit de leerkrachten meer informatie. Onder andere over de intekenlijst die binnenkort bij alle klassen hangt waarop de kinderen kunnen aangeven wat ze graag mee willen nemen.
En ontbijten doe je natuurlijk in je pyjama, een lekker huispak, je heerlijkste onesie of in de kleren die je de rest van de dag aan wil. Met andere woorden: trek iets aan waar jij je prettig in voelt! 

Schoolfeest op vrijdag 17 juni

wie wil ons helpen met de organisatie?

Op vrijdag 17 juni is het eindelijk weer zover.... het Valkenbos schoolfeest! Zet u deze datum alvast in uw agenda? Na schooltijd is het feest en kunnen de kinderen en u gezellig samen een hapje en drankje doen op het schoolplein en meedoen met allerlei leuke activiteiten.

De voorbereidingen zijn inmiddels gestart. Daarom ben ik op zoek naar ongeveer 5 enthousiast ouders die ons willen helpen met de voorbereidingen van het feest. 

Heeft u interesse om te helpen met alle voorbereidingen, wilt u mij (Tingue Klapwijk) dan een berichtje sturen via Socialschools, voor vrijdag 1 april. Ik neem daarna contact met u op. 

Youz overzicht trainingen

Na de meivakantie starten veel van de trainingen van Youz weer. Hieronder vindt u een overzicht welke trainingen gaan starten en op welke locatie. Aanmelden kan zonder verwijzing en de trainingen zijn gratis.Na de aanmelding volgt er altijd eerst een kennismakingsgesprek. Zo kunnen zij horen wat ouders en kinderen verwachten van de training en bespreken ze welke training of hulp het beste bij hen past.

Heeft u vragen over een eventuele aanmelding? Of wilt u meer weten over ons aanbod?

 Bel of mail ons gerust, we denken graag mee!

088-358 8080 | preventiehaaglanden@youz.nl

Studiedagen

2021-2022

Ook dit schooljaar zullen er weer een aantal studiedagen zijn. Op deze dagen zijn de kinderen vrij: 
dinsdag 7 juni 2022              

Schoolvakanties 

2021-2022

Goede vrijdag en Pasen: 15 -18 april
Meivakantie: 25 april - 8 mei 2022
Hemelvaart: 26 en 27 mei 2022
Pinksteren: 6 juni 2022
Zomervakantie: 11 juli- 19 augustus 2022