Nieuwsbrief #15

april 2022

Agenda:

* 14 april: Paasontbijt in de klas
* 15 april: Goede Vrijdag; kinderen vrij
* 18 april: Tweede Paasdag; kinderen vrij
* 19-22 april: groep 7 Entreetoets
* 20-22 april: groep 8 Centrale EindToets (CET)
* 22 april: Koningsdagmiddag
* 25 april t/m 6 mei: meivakantie 

volgende nieuwsbrief: 22 april

Centrale eindtoets en Entreetoets

heel veel succes 

In de week van 18 april wordt bij groep 7 de jaarlijkse Entreetoets afgenomen. Dit ter voorbereiding op de overstap naar het VO. 

Van woensdag 20 t/m vrijdag 22 april gaat groep 8 aan de slag met de Centrale Eindtoets (CET). De kinderen laten zien wat ze allemaal al weten op het gebied van taal, rekenen en wereldorientatie. 

We wensen alle kinderen heel veel succes en hebben er alle vertrouwen in dat ze gaan laten zien wat ze de afgelopen jaren allemaal geleerd hebben. 

Zij-instromer Amber van der Toorn 

start per 9 mei in OB1

Vanaf 9 mei 2022 zijn we een nieuw Valkenbosteamlid rijker. Amber van der Toorn zal als leraarondersteuner aan de slag gaan in OB1.
In september start Amber met het zij-instroomtraject. Dat betekent dat ze vanaf mei de klas en de school alvast goed kan leren kennen. Juf Anne zal Amber begeleiden, zodat ze goed intern opgeleid wordt en t.z.t. zelfstandig een groep kan lesgeven. In deze tijd van grote lerarentekorten een grote aanwinst waar ik onzettend blij mee ben!
Ik heb er alle vertrouwen in dat de kinderen, juf Amber en juf Anne er samen een goede tijd van gaan maken.
Hieronder stelt Amber zich graag persoonlijk aan u voor :

Hallo allemaal!Ik ben Amber, 28 jaar, geboren en getogen in Den Haag. En, in Den Haag zal ik zéker blijven, want vanaf 9 mei start ik als leraarondersteuner in de onderbouw. En, later dit jaar, als zij-instromer om juf te worden! Wat heb ik hiervoor gedaan? Na rechten te hebben gestudeerd aan de Universiteit Leiden ben ik enkele jaren werkzaam geweest als jurist. Van mijn werk als jurist heb ik ontzettend veel geleerd. Maar, toen ik op enig moment de collega's het leukste aan mijn werk begon te vinden, wist ik zeker: ik ga dit niet tot mijn 67ste doen. Ik werd het gelukkigst van het in mijn vrije tijd, waar nodig, meehelpen op mijn oude basisschool, en geef al enkele jaren (dans)workshops aan jonge kinderen. Ik wist dus stiekem altijd wel waar mijn hart lag, en het werd tijd om van mijn "hobby" mijn beroep te maken. Andere hobby's, waarvan ik niét mijn beroep zal maken, zijn er ook nog! Zo ben ik dol op klassiek en modern ballet, schilderen, zingen, en uitgebreid koken en tafelen met familie en vrienden.Ik kijk ernaar uit om het team van de Montessori Valkenbos te komen versterken. En, natuurlijk om kennis te maken met iedereen!

Poppetje van papier 

voorstelling onderbouw

De kinderen uit de onderbouw (en ik stiekem ook) hebben afgelopen donderdag genoten van de voorstelling 'poppetje van papier'. Een indrukwekkende voorstelling van 2Ater in samenwerking met een aantal leden van het Residentieorkest. Zo bijzonder om te zien wat je allemaal met papier kan maken en 'spelen'. Hiernaast een kort filmpje. 

Beeldende vorming

Bij deze weer een kleine impressie van een aantal opdrachten waaraan de kinderen werken tijdens de lessen beeldende vorming van juf Cornelie (middenbouw) en de tekenlessen van juf Lilian (bovenbouw). 

In de middenbouw sloten de lessen beeldende vorming van juf Cornelie aan bij de kosmische thema's steden en geloof en gebouwen. 

In de bovenbouw zijn er kunstwerken in lagen gemaakt in het thema WOII. 

HULP GEVRAAGD
Schoolfeest op vrijdag 17 juni

wie wil ons helpen met de organisatie?

Op vrijdag 17 juni is het eindelijk weer zover.... het Valkenbos schoolfeest! Zet u deze datum alvast in uw agenda? Na schooltijd is het feest en kunnen de kinderen en u gezellig samen een hapje en drankje doen op het schoolplein en meedoen met allerlei leuke activiteiten.

De voorbereidingen zijn inmiddels gestart.Zonder de hulp van een aantal ouders is een schoolfeest regelen helaas niet mogelijk.
Daarom ben ik op zoek naar ongeveer 5 enthousiast ouders die ons willen helpen met de voorbereidingen van het feest. 

Heeft u interesse om te helpen met alle voorbereidingen, wilt u mij (Tingue Klapwijk) dan een berichtje sturen via Socialschools, voor vrijdag 15 april. Ik neem daarna contact met u op. 

Studiedagen

2021-2022

Ook dit schooljaar zullen er weer een aantal studiedagen zijn. Op deze dagen zijn de kinderen vrij: 
dinsdag 7 juni 2022              

Schoolvakanties 

2021-2022

Goede vrijdag en Pasen: 15 -18 april
Meivakantie: 25 april - 8 mei 2022
Hemelvaart: 26 en 27 mei 2022
Pinksteren: 6 juni 2022
Zomervakantie: 11 juli- 19 augustus 2022