Nieuwsbrief #16

april 2022

Fijne meivakantie gewenst

Vanmiddag hebben we met alle kinderen en teamleden de vakantie heerlijk ingeluid met een ijsje en het samen dansen van het Koningsspelenlied. Met z'n allen telden we af van 10 naar 0 om de vakantie heel hard toe te juichen. 

Bij deze wil ik u en de kinderen een heerlijke, zonnige en fijne meivakantie toewensen. 

We vonden het ontzettend fijn u de afgelopen periode weer in de school te zien en te spreken. We zien elkaar weer op maandag 9 mei! 

Voorbereidingen schooljaar 2022-2023

in volle gang 

Het is pas april, maar het is ook ál april. Terwijl we na de meivakantie nog een hele periode te gaan hebben, ons voorbereiden op een gezellig schoolfeest en het afscheid van groep 8 zijn we met het team al druk bezig met de voorbereidingen van het volgende schooljaar. 


Op dit moment zijn we bezig met de verdeling van de leerlingen van groep 2 naar groep 3 en van groep 5 naar groep 6. Daarnaast komt er gelukkig ook weer een 4de bovenbouwgroep. Deze leerlingverdelingen zijn ieder jaar weer een enorme klus. We houden hierbij rekening met de groepssamenstelling qua jongens/meisjes, houden rekening met broertjes/zusjes, kijken naar vriendjes/vriendinnetjes en daarnaast vinden we het belangrijk om goed in de gaten te houden welke extra begeleiding of zorg kinderen nodig hebben.  Dit alles gebeurt in goed overleg tussen leerkrachten, ib'ers en directie. U zult begrijpen dat het voor ons onmogelijk is om met alle individuele wensen van ouders en kinderen rekening te houden. We doen altijd ons uiterste best om iedere leerling zo goed mogelijk in te delen en streven naar een evenwichtige verdeling.

Daarnaast wordt er op dit moment hard gewerkt om de formatie voor het volgende schooljaar helemaal rond te krijgen. Daarbij probeer ik altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van alle teamleden wat betreft de klas waarin ze graag willen werken, taken die men naast het lesgeven graag wil oppakken of de dagen die hun voorkeur hebben. Ook dit is, ieder jaar weer, een grote puzzel. Ik heb er alle vertrouwen in op vrijdag 1 juli aan u en de kinderen te kunnen vertellen in welke klas de kinderen volgend schooljaar zitten en welke meester of juf ze krijgen. 

Verandering in Socialschools per 1 mei

persoonlijke berichten en gesprekken samengevoegd

Vanaf 1 mei 2022 worden persoonlijke berichten en gesprekken in Socialschools samengevoegd. Onder 'bekijken' vindt u een informatiepagina waarop precies staat uitgelegd wat er wordt samengevoegd en hoe dat in z'n werk gaat. 

Lopen op de stoep en op het schoolplein 

Sinds een tijdje is het mogelijk uw fiets tijdens het brengen en halen van uw kind(eren) op het schoolplein neer te zetten.

Bij deze wil ik u vragen voordat u de stoep of het schoolplein op gaat af te stappen en lopend de stoep en het plein op en ook weer af te gaan.

Helaas gebeurt het vrij wel dagelijks dat er kinderen, ouders of medewerkers door ouders die fietsen op de stoep of het plein bijna omver worden gefietst. 

Studenten uit het hele land weten Valkenbos te vinden 

Regelmatig krijgen we vragen en verzoeken van mensen die interesse hebben om in het onderwijs te gaan werken om een dag op onze mooie school te mogen komen kijken. 
Op donderdag 12 mei zullen 6 studenten van PABO Windesheim Zwolle een ochtend op Valkenbos aanwezig zijn. Ze krijgen een rondleiding en zullen daarna in de klassen een kijkje nemen. 
We zijn er trots op dat zoveel mensen onze school weten te vinden om inspiratie op te doen. 

Vakantiepas

volop activiteiten in de meivakantie

Er is deze meivakantie weer van alles te doen voor de leden van de VakantiepasClub. Het strand of de grachten schoonmaken, speuren naar jonge dieren, roeien, naar het theater of spelen in de grootste binnenspeeltuin in de regio!

Ook kunnen kinderen twee bioscoopkaartjes winnen met een leuke selfie of actiefoto. Kijk voor deze winactie op onze website bij VakantiePas fotoactie.

Is uw kind nog geen VakantiepasClublid, geef het dan (gratis) op via www.vakantiepas.nl.

Leden van de VakantiepasClub krijgen een digitale nieuwsbrief met meer dan 20 activiteiten en kortingsbonnen.

Studiedagen

2021-2022

Ook dit schooljaar zullen er weer een aantal studiedagen zijn. Op deze dagen zijn de kinderen vrij: 
dinsdag 7 juni 2022              

Schoolvakanties 

2021-2022

Meivakantie: 25 april - 8 mei 2022
Hemelvaart: 26 en 27 mei 2022
Pinksteren: 6 juni 2022
Zomervakantie: 11 juli- 19 augustus 2022