Nieuwsbrief #16

juni 2023

Agenda:

  • 30 juni: afscheidsdag en -avond groep 8 voor genodigden 
  • 7 juli: kinderen om 12..15 uur vrij, start zomervakantie!
  • 21 augustus: eerste schooldag
  • 31 augustus: kennismakingsavond 19.30 - 21.00 uur

Tingue

Nieuws van de directie


Beste ouders,

De laatste nieuwsbrief van dit schooljaar ligt voor u. Het schooljaar zit er bijna op. Gisteren presenteerde groep 8 zijn eindopdracht aan alle kinderen en hun ouders. Wat was ik onder de indruk! 32 prachtige eindwerkstukken, allemaal anders vormgegeven. Van een prentenboek over afval in de ruimte tot een rondleiding door onze school met een VR-bril. Er waren lekkere, zelfgebakken taarten te proeven en het rook heerlijk naar Chanel parfum die voorzien was van een compleet uitgewerkt tijdlijn van Coco Chanel. 
Morgenavond neemt groep 8 afscheid van Valkenbos met een eindmusical in theater de Regentes. Het wordt vast en zeker een avond om nooit te vergeten. 
Volgende week zijn er in de verschillende bouwen en klassen leuke activiteiten om vervolgens op vrijdag 7 juli om 12.15 uur samen de vakantie toe te juichen. 
Via deze weg wil ik u en de kinderen bedanken voor weer een fijn schooljaar. We zijn volop bezig met de voorbereidingen van het komende jaar waarin we onder andere aan de slag zullen gaan met 'meer Montessori'. En daar hebben we ontzettend veel zin in.
Ik wens u en de kinderen een fantastische zomervakantie toe. Met heerlijk weer, het maken van heel veel mooie herinneringen, lange zomeravonden, lekker spelen en heel veel uitslapen. 

Noteert u alvast donderdagavond 31 augustus in uw agenda? We organiseren dan een kennismakingsavond in een nieuwe 'stijl'. Van 19.30 tot 21.00 kunt op een informele manier kennismaken met alle leerkrachten, andere ouders en met de school. In diverse lokalen en kraampjes kunt u montessorimaterialen bekijken of een lesje krijgen met montessorimaterialen. Maar we geven ook informatie over bijvoorbeeld rekenen, lezen in groep 3 en onze leerlingvolgsystemen MijnKleuterGroep en Leerling In Beeld. In de laatste week van de zomervakantie volgt meer informatie en kunt u zich voor de ouderavond inschrijven. 

Wellicht zien we elkaar komende week bij de voordeur. En anders tot maandag 21 augustus!

Met vriendelijke groet, 
Tingue Klapwijk
~directeur Montessorischool Valkenbos~ 

Formatie schooljaar 2023-2024

Met trots kan ik u vertellen dat de formatie voor volgend schooljaar rond is. Juf Marjolijn en meester Christian komen ons fijne team versterken. Naast het feit dat er voor alle groepen een juf of meester is, is er ook weer ruimte voor extra begeleiding en leeslessen voor groep 3 van juf Steff. Juf Miranda gaat een dag ondersteunen in de middenbouw en juf Denise gaat dat in de bovenbouw doen. Ook de plusklas is er volgend schooljaar weer, juf Jo-Ann gaat hier mee aan de slag. En niet te vergeten onze vakdocenten voor dans, muziek, beeldende vorming en tekenen. Het overzicht van welke juf of meester volgend jaar lesgeeft aan welke klas, krijgt u vandaag via SocialSchools. 

Het is altijd een spannend, maar vooral heel leuk moment. De overstap van de onderbouw naar de middenbouw of je gaat van groep 5 naar groep 6. Bij welke vriendjes en vriendinnetjes kom je in de klas? Welke meester of juf krijg je volgend schooljaar? De kinderen van groep 3, 4, 6 en 7 keken er naar uit om hun nieuwe klasgenootjes te ontmoeten.Vandaag hebben de kinderen gehoord in welke klas ze volgend jaar zitten, maakten ze kennis met hun nieuwe klasgenootjes en hebben de meesters en juffen een aantal activiteiten gedaan om elkaar alvast een beetje te leren kennen. Vandaag ontvangt u ook via Socialschools een berichtje met daarin de indeling voor uw zoon/dochter voor het nieuwe schooljaar. 

Christian

Nieuwe gymmeester Christian

stelt zich aan u voor 

Hi allemaal!Mijn naam is Christian Keus.Ik zal vanaf 25 september de nieuwe leerkracht bewegingsonderwijs zijn op de Montessorischool Valkenbos. Op dit moment ben ik nog werkzaam op een middelbare school op het zonnige Curaçao. Ik heb hier een aantal jaar met plezier gewerkt, maar ik kijk er wel weer naar uit om naar Nederland te gaan.Ik heb er zin in om op de Montessorischool Valkenbos te gaan werken en iedereen te gaan ontmoeten.

Meester Christian zal vanaf 25 september onze nieuwe gymmeester zijn. Vanaf maandag 21 augustus t/m vrijdag 22 september gaan de gymlessen gewoon door. Er zullen een aantal invalgymleerkrachten zijn die de gymlessen in deze weken zullen verzorgen. Meer informatie hierover ontvangt u in de laatste week van de zomervakantie. 

Marjolijn

Juf Marjolijn

stelt zich aan u voor

Ik ben Marjolijn, 29 jaar en zal komend schooljaar bij jullie komen werken. Ik heb nog niet eerder op een Montessorischool gewerkt en heb vooral ervaring in de onder- en middenbouw.  Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging op de Valkenbos. Ik houd heel erg van koken en bakken. Samen met mijn man kook ik graag een heerlijke pasta bolognese. In de zomer vind je mij op het balkon in de hangmat met een boek in mijn hand. Ik lees graag (historische) romans zoals de Zeven Zussen en Young Adult boeken zoals De Hungergames. Momenteel ben ik bezig met mijn boekenkast aan het uitruimen, want we moeten ruimte maken voor een babykamer. In december verwacht ik namelijk mijn eerste kindje!

Montessori

Maarliefst 5 juffen hebben afgelopen week hun montessoridiploma gehaald! Wat een kanjers!
We zijn ontzettend trots op juf Monqiue, juf Naomi, juf Esther, juf Fennechien en juf Jet.

Verlof aanvragen

niet via SocialSchools 

Wilt u voor uw kind(eren) verlof aanvragen? Gebruik hiervoor dan NIET de verlofbutton in SocialSchools, maar vraag hiervoor een verlofformulier bij Joke van de administratie. Verlofaanvragen die via SocialSchools worden gedaan, worden afgekeurd aangezien er vaak aanvullende informatie nodig is voor het aanvragen van verlof.

Zomervakantie activiteiten

folder in de infokast

Naast het boekje van de vakantiepas ligt er in onze informatiekast in de centrale hal  een folder (om mee te nemen) met daarin een heleboel leuke zomervakantie activiteiten van Kinderwerk Segbroek. Kinderen kunnen gratis of tegen een heel kleine vergoeding meedoen aan super leuke activiteiten!

Ouderbijdrage verhoogd vanaf schooljaar 2023-2024

Ieder schooljaar betalen ouders een ouderbijdrage waar wij als school lessen en activiteiten van organiseren. Al 9 jaar is deze bijdrage hetzelfde en niet verhoogd. Denk aan muziekles van juf Elise, dansles van juf Juliette, schaatsen in de Uithof, bezoek aan theater en musea, de afscheidsmusical in theater de Regentes voor groep 8, sportdagen en feestdagen.
Helaas hebben ook wij te maken met hogere kosten voor vakleerkrachten die we inhuren om lessen te geven, de prijzen van kaartjes voor musea en theater die omhoog gaan, hogere kosten voor busvervoer of bijvoorbeeld het huren van materialen voor de sportdagen.
In de MR is dit besproken. Met instemming van de oudergeleding is beloten dat de bijdrage voor de ouderbijdrage en het schoolreisje de komende 2 jaar omhoog zullen gaan. 

Schooljaar 2023-2024: schoolreisje €40,00 en ouderbijdrage €85,00 per kind
Schooljaar 2024-2025: schoolreisje €40,00 en ouderbijdrage €95,00 per kind 

Ouderbijdrage

Wiscollect

een nieuwe manier van factureren 

Om het voor u en de school eenvoudiger te maken om de kosten voor de ouderbijdrage,  de TSO en het schoolreisje te betalen, zullen we vanaf het begin van het nieuwe schooljaar gebruik gaan maken van het programma WISCOLLECT. 
Wilt u hier meer over weten? Klik dan op onderstaande button voor een kort filmpje. 

Hulp tussenschoolse opvang

Voor de Tussenschoolseopvang (grote pauze) zijn we nog steeds op zoek naar vrijwilligers die ons willen ondersteunen bij het buitenspelen.
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen we tussen 11.30 en 13.00 hulp gebruiken. Heeft u interesse of kent u iemand die interesse heeft, neem gerust contact met ons op. 


Studiedagen

2023-2024

Ook volgend schooljaar zullen er weer een aantal studiedagen zijn. Op deze dagen zijn de kinderen vrij: 

Maandag 18 september 2023
Vrijdag 13 oktober 2023
Vrijdag 22 december 2023
Maandag 8 januari 2024
Vrijdag 16 februari 2024
Woensdag 13 maart 2024
Dinsdag 21 mei 2024

Schoolvakanties 

 2023-2024

Zomervakantie: 10 juli t/m 18 augustus 2023
Prinsjesdag: dinsdag 19 september 2023
Herfstvakantie: 16 t/m 20 oktober 2023
Kerstvakantie: 25 december 2023 t/m 5 januari 2024
Voorjaarsvakantie: 19 t/m 23 februari 2024
Pasen: 29 maart t/m 1 april 2024
Meivakantie: 29 april t/m 10 mei 2024
Pinksteren: maandag 20 mei 2024
Zomervakantie: start 15 juli 2024 om 12.15 uur