Nieuwsbrief #17

mei 2022

Agenda:

* Week van 23 en 30 mei: toetsweken 
* 25 mei: hockeytoernooi groep 5/6
* 26 en 27 mei: Hemelvaart; kinderen vrij 
* 3 juni: aandacht voor wereldmilieudag 
* 6 juni: 2de Pinksterdag; kinderen vrij
* 7 juni: studiedag team; kinderen vrij
* 8 juni: sportdag midden- en bovenbouw
* 17 juni: schoolfeest 16.00-19.00 uur

volgende nieuwsbrief: 3 juni

Oproep schoolfeest

De voorbereidingen voor een werelds schoolfeest zijn in volle gang. 
De kinderen kunnen zich vanaf volgende week inschrijven voor het open podium. Dansen, zingen, jongleren, muziek maken..... iedereen mag zijn/haar talent laten zien. De intekenlijst hangt vanaf dinsdag 24 mei in de centrale hal. 

We zijn nog op zoek naar helpende handen en een aantal attributen:
* ongeveer 5 ouders die op vrijdag 17 juni vanaf 11.00 uur willen helpen met alle voorbereidingen en alles klaarzetten (aanmelden kan via Socialschools bij Tingue Klapwijk)
* we zijn op zoek naar vlaggen uit diverse landen die we mogen lenen voor de aankleding van het schoolplein (inleveren kan bij Joke, graag voorzien van een naamkaartje)
* we zoeken 2 appelschillers die we mogen lenen (zie plaatje) (inleveren kan bij Joke, graag voorzien van een naamkaartje) 

Verkeersexamen groep 7

iedereen geslaagd

Alle kinderen van groep 7 die mee hebben gedaan aan het theoretisch- en praktisch verkeersexamen zijn geslaagd! Gefeliciteerd, jullie zijn toppers!
Dit jaar werden de theoretische examens voor het eerst digitaal afgenomen. Met alle nieuwe chromebooks was dat een succes. Afgelopen woensdag was het praktisch fietsexamen in de Vogelwijk. Daarna werd er gezellig samen een broodje gegeten op school. 

Verzoek: aangeven toestemming delen beeldmateriaal

via Socialschools mogelijk 

Onlangs kwam er een filmploegje op school langs voor het maken van een promotiefilm voor het werken in het onderwijs. Omdat veel ouders voor hun kind(eren) in Socialschools geen voorkeuren hebben ingevuld voor het maken en delen van deze beelden, heb ik een uitvraag gedaan via een formulier (FORMS).

Wist u dat u dit in Socialschool kunt aangeven? Het is voor ons ontzettend prettig als dit voor ieder kind ingevuld is, zodat wij in één oogopslag een overzicht hebben en geen extra uitvraag hoeven te doen. 

U kunt aangeven of er beelden van uw kind(eren) via Socialschools (weekmail), de website of social media al dan niet gedeeld mogen worden.

Bij deze een vriendelijk verzoek om dit in Socialschools in orde te maken. Het kost u slechts een minuutje van uw tijd tijd. 

Thema's ouderavonden

Wat heeft uw voorkeur

Ieder schooljaar organiseren we een aantal ouderavonden. We zijn benieuwd wat uw voorkeur is wat betreft de thema's van deze avonden, zodat we zo goed mogelijk op uw wensen kunnen inspelen. 

Als u op het plaate hiernaast klikt, komt u bij een vragenlijst waar u uw voorkeuren kunt aangeven. Alvast hartelijk dank voor het invullen!  

Inzameling fietsen 

door de gemeente

Net als vorig jaar is de Gemeente Den Haag op zoek naar mensen die een gebruikte (kinder)fiets willen doneren. Bij veel mensen staat in de schuur of in de kelder een (kinder)fiets die niet meer wordt gebruikt. Het kinderfietsenplan knapt de fietsen op en zorgt dat een kind mee kan doen. 
Vorig jaar heeft de actie genoeg fietsen opgeleverd en zijn er meer dan 1.000 kinderen blij gemaakt met een fiets.

De gemeente zamelt van 1 mei tot en met 4 juni gebruikte kinderfietsen in. De Haagse inzamelactie is een onderdeel van het Kinderfietsenplan van de ANWB. Dit plan zorgt ervoor dat ieder kind met een fiets mee kan doen. Staat er in uw schuur of kelder een kinderfiets die u niet meer gebruikt? Lever deze dan in bij 1 van de inzamelpunten in Den Haag. U kunt kinderfietsen met wielmaten tot en met 28 inch (fietsmaat voor volwassenen) inleveren. Naast stadsfietsen zijn ook andere soorten (kinder)fietsen welkom. 

Voor het Kinderfietsenplan werkt de gemeente samen met een groot aantal partners in de stad. Denk daarbij aan Stichting Leren Doen, Stichting Leergeld, Voedselbank, Ooievaarspas, Breed Actief, de Fietsburgemeester en Stichting Welzijn.

Stichting Leren Doen knapt de fietsen op. De opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden van een veilige fiets. Kinderen kunnen bij Leren Doen ook hun fiets laten onderhouden.

Voor meer informatie: http://iederkindeenfiets.nl 

Studiedagen

2021-2022

Ook dit schooljaar zullen er weer een aantal studiedagen zijn. Op deze dagen zijn de kinderen vrij: 
dinsdag 7 juni 2022              

Schoolvakanties 

2021-2022

Meivakantie: 25 april - 8 mei 2022
Hemelvaart: 26 en 27 mei 2022
Pinksteren: 6 juni 2022
Zomervakantie: 11 juli- 19 augustus 2022