Nieuwsbrief #3

september 2022

Agenda:

  • 19 september: studiedag (kinderen vrij)
  • 20 september: Prinsjesdag (vrij)
  • 21 september: Wereld vrededag
  • 5 oktober: start kinderboekenweek
  • 12 oktober: ouderavond over kosmisch onderwijs

volgende nieuwsbrief: 7 oktober 2022

Casper van Kalleveen

stelt zich voor

Beste ouders, verzorgers,
Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Ik ben Casper van Kalleveen en ik heb het genoegen om op de donderdag als adjunct-directeur mee te lopen met Tingue Klapwijk op deze fijne montessorischool. Sinds 2010 ben ik werkzaam in en voor het onderwijs. Ik heb ondermeer gewerkt op een internationale school, een montessorischool en als cultuurcoach om mij hard te maken voor het cultuuronderwijs. Het is dan ook geweldig om op deze school mee te mogen lopen waar expliciet aandacht wordt gegeven aan de expressieve vakken.  Naast mijn werk, ben ik ook een gelukkige partner en vader van twee dochtertjes. En in mijn vrije tijd ben ik te vinden achter het drumstel, op een longboard of met een goed boek of een interessante documentaire. Het lijkt me leuk om een keer nader kennis met u te maken.

Ouderavond 12 oktober

jaarverslag MR en kosmisch onderwijs 

Bent u ook zo benieuwd naar hoe wij ons kosmisch onderwijs vormgeven? Kom dan vooral langs op de algemene ouderavond van woensdag 12 oktober. Tijdens deze avond zullen we u meenemen in wat kosmisch onderwijs precies is, kunt u zelf meedoen aan een kosmische les, u kunt u kijkje nemen op ons Wereld Wonder Web en gaat u hopelijk vol inspiratie weer naar huis.
Programma:
19.15: inloop met koffie en thee
19.30: jaarverslag van de MR ter bespreking (ontvangt u van te voren) in de speelzaal
19.50: korte uitleg over wat kosmisch onderwijs precies is
20.00: deelnemen aan een kosmische les/activiteit (diverse bouwen)
21.00: einde 


Binnenkort hoort u meer over de precieze invulling van deze avond.

Gevonden voorwerpen

maandag 26 september

Onze kist met gevonden voorwerpen raakt overvol. Daarom zullen we vanaf maandag 26 september alle gevonden voorwerpen uitstallen (binnen bij slecht weer, buiten als het droog is). Alle gevonden voorwerpen die op vrijdagmiddag 30 september niet zijn meegenomen, schenken we aan een goed doel. 
Natuurlijk kunt u ook tijdens het brengen en halen van uw kind(eren) in de kist met voorwerpen kijken. Deze staat in de centrale hal. 

Vakantiepas

win een prijs

Het team VakantiePas hoopt dat alle kinderen een super zomervakantie hebben gevierd en goed gebruik hebben gemaakt van de kortingen uit de VakantiePas. Maar de pret is nog niet voorbij want de kinderen kunnen een prijs winnen!

Het team wil graag weten wat kinderen en ouders vonden van de VakantiePas. Hoeveel activiteiten hebben ze gedaan? Wat vonden ze het leukst om te doen? Maar ook: wat voor activiteit hebben ze gemist? En wat moet er volgend jaar zeker in staan?

Laat het de VakantiePas weten. Vul op de website vakantiepas.nl een zogenaamd VipVel in. Dat is een korte enquête. Met uw opmerkingen kunnen zij de VakantiePas volgende zomer nog beter maken.

Onder alle inzenders worden twee mooie prijzen verloot. Met de hele klas een middag boomklimmen in het Haagse Bos (Boomtoppers) en met het hele gezin uit eten in een lekker restaurant!

Stadsspelen 

In het weekend van 17 & 18 september vindt de Stadsspelen plaats in en rondom de Sportcampus. Een superleuk gratis evenement voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor de kinderen zijn er veel sport- en beweegactiviteiten. Ook zijn er foodstands en is er live muziek. Het festival is gratis te bezoeken.
Wat kunnen de kinderen doen tijdens de Stadsspelen?
Heel veel! Voor de kinderen worden op de zaterdag en zondag ruim 35 activiteiten georganiseerd. Probeer gratis sporten, zoals;
· Honkbal
· Skateboarden
· Steppen
· Turnen
· Vechtsporten
· Pannavoetbal
· (Air)badminton
· Skill games
· Bamito (Badminton voor de jongste jeugd)
· Tennis
· Volleybal
· Dammen
· Basketbal
· Dans
· Atletiek
· En de dikke bandenrace

Naast de clinics worden ook demonstraties gegeven door ervaren sporters en dansers. Probeer alle sporten uit of kom gewoon voor de gezelligheid naar de Sportcampus in het Zuiderpark. Geniet van de live optredens en van het heerlijke eten en drinken op het foodcourt.

Willen leerlingen meedoen aan de Jumbo Visma Dikke Banden Race? Dat kan en is gratis! Schrijf ze hiervoor dan wel even in.

Kortom, er is echt genoeg te doen! Kom gezellig met familie, vrienden en buren naar dit tweedaagse sport- en beweegfestival in het Zuiderpark.

Alle activiteiten en het programma zijn te vinden op www.stadsspelendenhaag.nl
Of houd de social mediakanalen, Facebook en Instagram, in de gaten voor het programma.

Contactgegevens veranderd?

wilt u dit doorgeven?

Contact gegevens (zoals een adres, mailadres of telefoonnummer) veranderen regelmatig.
Mocht dit bij u het geval zijn, wilt u dan de leerkracht(en) én onze administratie (Joke Achterberg) hiervan op de hoogte stellen?
Voor ons is het van groot belang over de juiste contactgegevens te beschikken bijvoorbeeld als uw kind plots ziek wordt en we u willen bereiken. 

Studiedagen

2022-2023

Ook dit schooljaar zullen er weer een aantal studiedagen zijn. Op deze dagen zijn de kinderen vrij: 

Maandag 19 september 2022
Vrijdag 21 oktober 2022
Vrijdag 23 december 2022
Vrijdag 24 februari 2023
Woensdag 29 maart 2023
Dinsdag 30 mei 2023    

     

Schoolvakanties 

2022-2023

Zomervakantie: 11 juli- 19 augustus 2022
Prinsjesdag: 20 september 2022
Herfstvakantie: 24 oktober - 28 oktober 2022
Kerstvakantie: 26 december 2022 - 6 januari 2023
Voorjaarsvakantie: 27 februari - 3 maart 2023
Goede Vrijdag: 7 april 2023
2de Paasdag: 10 april 2023
Meivakantie: 24 april - 5 mei 2023
Hemelvaart: 18 en 19 mei 2023
Pinksteren: 29 mei 2023
Zomervakantie: 10 juli - 18 augustus 2023