Nieuwsbrief #5

november 2023

Agenda:

  • 28 november: ouderavond over het VO voor groep 7/8
  • 29 novenber: kinderraad vergadering #2
  • 5 december: Sint bezoekt Valkenbos, kinderen 12.15 vrij
  • 8 december: 8.30: bakkie op het plein
  • 21 december: kinderen om 12.15 vrij
  • 21 december: kerstdiner start +/- 17.00
  • 22 december: studiedag, kinderen vrij
  • 25 dec. t/m 5 jan.: kerstvakantie 
  • 8 januari: studiedag, kinderen vrij 

Tingue

Nieuws van de directie


Beste ouders,

Het zijn drukke, gezellige tijden op Valkenbos. Groeps 7/8 is deze week op werkweek geweest in School in Bos in Wilhelminaoord. Ik heb daar zelf ook 2 dagen mogen genieten van de prachtige omgeving, bijzondere activiteiten in en om het mammoethuis en het pre-historisch dorp en alle gezelligheid met de kinderen en leerkrachten. Ik hoop dat de kinderen een fantastische week hebben gehad waar ze nog vaak aan terug zullen denken.
Ook Sinterklaas heeft onze school weten te vinden. Hij heeft inmiddels een kantoor ingericht in de hal. De kinderen kunnen het grote boek van Sinterklaas vullen met gedichten. Hij is niet zo van het opruimen. Vanochtend lagen er vieze zakdoekjes en stond er een restje koffie...... 

Aanstaande dinsdag hebben we een interne audit vanuit onze stichting De Haagse Scholen. Een groep van 4 auditoren (leerkracht, IB'er, directeur en oud directeur van andere scholen binnen DHS) komen een dag lang bij ons kijken hoe goed het gaat en vertellen ons wat er beter kan. Ze zullen groepsbezoeken doen, lessen bekijken en met teamleden, kinderen en ouders gesprekken voeren. We hebben er veel zin in om onze fijne mooie school aan hen te laten zien. 

Ik wens u en de kinderen een fijn weekend toe en alvast veel gezelligheid met alle bijzonderen dagen die eraan komen. 

Met vriendelijke groet, 
Tingue Klapwijk
~directeur Montessorischool Valkenbos~ 

Meer montessori

Meer Montessori 

De ouderavond van 8 november stond in het teken van Montessori net als ons jaarplan en onze studiedagen. Ik heb de aanwezige ouders meegenomen in de ontwikkelingen van de school op dit vlak tot nu toe. Voor ons was het ontzettend fijn te horen dat veranderingen/verbeteringen waar we mee bezig zijn ook door ouders gezien en gehoord worden. 
Tijdens het tweede gedeelte van de avond nam Joyce van Dinther ons mee in het onderwerp Montessori thuis. Wat de aanwezige ouders ouders op dit vlak al doen thuis, kunt u teruglezen op alle briefjes die in de centrale hal hangen. Wellicht staat er een leuke of handige tip tussen. 

Das
Vledder 2

Groep 7/8 in Vledder

een groot succes

Afgelopen maandag was het eindelijk zover...... groep 7 en 8 gingen op werkweek naar Wilhelminaoord/Vledder. 5 dagen lang hebben de kinderen in het mooie Drentse landschap, gefietst, gespeurd door de bossen, vogels gespot, dierensporen (zelfs een dassenhol werd er gevonden, zie foto) gezocht, vuursteen bewerkt, manden gevlochten, brons gegoten, vuur gemaakt, gedanst op de muziek tijdens corvee, gewandeld in het donker, buiten gevoetbald, de hunnebedden bezocht, koeien geaaid........ en nog veel meer leuke dingen gedaan. Het was een bijzondere week, die ze hopelijk niet snel zullen vergeten. 

Happy

Op zondag 12 november was het Divali.  Divali is een feestdag vanuit het Hindoeïsme. Het is een vrolijk feest welke 5 dagen duurt en is gewijd aan Maha Lakshmi. Maha Lakshmi is de godin van het licht, de voorspoed, het succes, de wijsheid en de welvaart. Na afloop van Divali gaan veel Hindoes op bedevaart, bij voorkeur naar de ´heilige rivier´ de Ganges. Men neemt daar dan een religieus bad.  

Happy divali

Divali


Voordat Divali aanbreekt eten Hindoes een week lang geen vlees en drinken ze geen alcohol. Op deze manier probeert men zich te reinigen. Ook wordt het huis brandschoon gemaakt. 
Naast dat er in de klassen werd verteld over Divali, werd er ook flink schoongemaakt en hebben alle kinderen zelf een mooie waxinelichthouder gemaakt om dit lichtjesfeest te vieren. 

         Bakkie op het plein

Vrijdag 8 december is er weer een bakkie op het plein. Komt u ook gezellig een kop koffie of thee drinken, bijkletsen/kennismaken met andere ouders en mooie ideeen delen? 
Om 8.30 staat de koffie voor u klaar!

Bakkie
Sintsfeer
Sintsfeer1

School in Sinterklaas sfeer

Een gezellige tijd is weer aangebroken. 's Ochtends klinkt er Sinterklaasmuziek door de boxen, Sinterklaas heeft de school omgetoverd tot zijn kantoor waar gedichten worden geschreven, er is een tafel met leuke leesboeken en de school is prachtig versierd.
Wat een gezellige tijd! 

Dank aan alle hulpouders voor het versieren van de school. 

Studiedagen

2023-2024

Ook volgend schooljaar zullen er weer een aantal studiedagen zijn. Op deze dagen zijn de kinderen vrij: 

Maandag 18 september 2023
Vrijdag 13 oktober 2023
Vrijdag 22 december 2023
Maandag 8 januari 2024
Vrijdag 16 februari 2024
Woensdag 13 maart 2024
Dinsdag 21 mei 2024

Schoolvakanties 

 2023-2024

Zomervakantie: 10 juli t/m 18 augustus 2023
Prinsjesdag: dinsdag 19 september 2023
Herfstvakantie: 16 t/m 20 oktober 2023
Kerstvakantie: 25 december 2023 t/m 5 januari 2024
Voorjaarsvakantie: 19 t/m 23 februari 2024
Pasen: 29 maart t/m 1 april 2024
Meivakantie: 29 april t/m 10 mei 2024
Pinksteren: maandag 20 mei 2024
Zomervakantie: start 12 juli 2024 om 12.15 uur