Nieuwsbrief #5

oktober 2022

Agenda:

  • 24 t/m 28 oktober: herfstvakantie
  • 31 oktober: aandacht voor Halloween
  • 1 november: deadlijn inschrijven naschoolse sport badminton groep 5/6
  • 4-11 november: week van de mediawijsheid (mb en bb)
  • 9 november: naschoolse sport: voetbal groep 4
  • 9 november: informatieavond Voortgezet Onderwijs groep 7/8

volgende nieuwsbrief: 11 november 2022

Vacature alert!

Wie komt er op onze fijne school werken? 

We hebben een leuke vacature i.v.m. de zwangerschapsvervanging van juf Eveline. Kent of bent u diegene die ons fijne team wil komen versterken? Via de onderstaande button komt u bij de vacature. We zijn nog steeds op zoek!

Lees verder

Naschoolse sportactiviteiten

Bij deze een overzichtje van de komende naschoolse sportactiviteiten:
Voetbal: groep 4, vindt plaats op woensdag 9 november (inschrijving gesloten)
Badminton: groep 5/6, vindt plaats op woensdag 23 november (inschrijving tussen 17 oktober en 1 november)

Middels deze nieuwsbrief houd ik u op de hoogte van alle komende sportactiviteiten.

Brandoefening

Afgelopen dinsdag werd er een succesvolle aangekondigde brandoefening gehouden. Binnen 5 minuten en 6 seconden waren alle kinderen buiten, werden alle checks gedaan en kon iedereen weer veilig naar binnen.

Binnenkort volgt er een onaangekondigde oefening. 

Marjolein Licht 

stelt zich aan u voor

Omdat we als school voldoende bevoegde leraren hebben kunnen we op dit moment weer nieuwe leraren opleiden en begeleiden. Marjolein Licht zal vanaf 1 november ons team komen versterken als onderwijsassistent. Begin februari zal zij starten met het zij-instroomtraject in middenbouw 2 (juf Joyce). We wensen haar heel veel plezier en succes toe op onze school. Bij deze stelt Marjolein zich aan u voor. 

Mijn naam is Marjolein Licht en ik begin op 1 november als klassenassistent in de middenbouw. Sinds 1,5 jaar woon ik samen met mijn man en kersverse dochter op het altijd gezellige Scheveningen. Ik hou van mooie plekken ontdekken, uitgebreid koken (en goed eten), daarnaast vind je mij vaak in de duinen, de zee of de sportschool.

Voorheen werkte ik als ontwerper in de commerciele sector, maar hier miste ik de voldoening van een maatschappelijk beroep. Door de jaren heen heb ik tijdens werk, projecten en vrijwilligerswerk met veel plezier kinderen kunnen begeleiden. Dat beviel zo goed, dat ik de switch heb gemaakt naar het onderwijs. Het plan is om vanaf februari als Zij-instromer voor de klas te staan. Ik heb er ontzettend veel zin in en kan niet wachten om te beginnen!

Groetjes,Marjolein

Culturele spelen

waren wederom een succes!

Donderdag 20 oktober hadden we wederom de culturele spelen op school. Dit jaar was het thema 'aan tafel'. De smaak van thuis stond de hele dag centraal. Bij het openen van de schooldeur in de ochtend werd iedereen ontvangen door juf Brigit die haar smaak van thuis presenteerde met pannenkoeken en beschuit, klassieke muziek en natuurlijk als afsluiter..... de afwas! 
Alle kinderen konden vandaag meedoen aan een workshop en een gezamenlijk afwasmoment. Foto's volgen via de weekmail van de klas. 

Vervanging i.v.m. zwangerschapsverlof 

Zoals u in de vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen zal ik, Tingue Klapwijk, 11 november met zwangerschapsverlof gaan.

Ik ben heel blij u te kunnen melden dat we, in goed overleg met het bestuur, mijn vervanging goed hebben kunnen regelen.

Juf Brigit en juf Jo-Ann, voor u allen als het goed is bekende gezichten van de school, zullen samen met Maurice Schaepkens de vervanging op zich nemen. Maurice Schaepkens is directeur van Daltonschool Waterland. Hij zal gedurende mijn verlof ongeveer 2,5 dag op Valkenbos aanwezig zijn. Juf Brigit en juf Jo-Ann zullen Maurice ondersteunen bij  diverse taken. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat het gehele team, juf Jo-Ann, juf Brigit en Maurice Schaepkens er samen een fijne goede tijd van gaan maken. 

Maurice zal zich in de volgende nieuwsbrief aan u voorstellen. 

Ouderavond kosmisch onderwijs

heel goed bezocht

Op woensdag 12 oktober was er weer een algemene ouderavond. Na het bespreken van het MR jaarverslag hebben maarliefst 90 ouders gezien, gehoord en mogen ervaren hoe we op montessorischool Valkenbos ons kosmisch onderwijs vormgeven. Voorons was het ontzettend fijn om zoveel enthousiaste ouders te mogen ontvangen en inspireren. Dank voor alle complimenten die we na deze avond hebben ontvangen. U heeft via de weekmail (nogmaals) het MR jaarverslag en de Powerpoint over ons kosmisch onderwijs ontvangen. 

Vakantiepas herfstvakantie 

In de herfstvakantie is er van alles te beleven voor de leden van de VakantiepasClub. Dat is de gratis digitale VakantiePas voor de korte schoolvakanties.

Doen Voor natuurvrienden is er een herfstspeurtocht bij stadsboerderij De Herwijerhoeve. Techneuten vinden de Robotdag bij Beeld en Geluid vast interessant. En jonge wetenschappers kunnen hun hart ophalen op de Microscoopdag bij Museum Boerhaave. Natuurlijk zijn er ook leuke dingen voor sportievelingen, knutselaars en lekkerbekken.

Winnen Kinderen die willen laten weten wat ze van de VakantiePas vinden en een idee hebben voor volgend jaar, kunnen via de website een VipVel invullen. Daarmee maken ze kans op een middag boomklimmen met de hele klas in het Haagse Klimbos of een etentje met het gezin bij Mingle Mush.

Ook kunnen kinderen twee vrijkaarten winnen voor GlowGolf Scheveningen met een leuke selfie of actiefoto. Kijk voor deze winactie op onze website bij VakantiePas fotoactie.

Lid worden Is uw kind nog geen VakantiepasClublid, geef het dan (gratis) op via www.vakantiepas.nl.

Leden van de VakantiepasClub krijgen een digitale nieuwsbrief met meer dan 20 activiteiten en kortingsbonnen.

Sectorplan Covid

Scenario 1, donker groen

Onlangs hebben we als school, op verzoek van het ministerie van OCW, een draaiboek gemaakt omtrent ons handelen rondom Covid. Dit draaiboek is bedoeld om het handelen op  Montessorischool Valkenbos tijdens vier verschillende scenario’s in kaart te brengen voor bestrijding van het coronavirus. Dit draaiboek is op 15 september 2022 afgestemd met de MR. Het opschalen of afschalen naar een scenario wordt door het kabinet o.b.v. wekelijkse duiding van het RIVM bepaald. 

Hieronder treft u het scenario aan waarin we ons nu begeven, scenario donker groen. 
Wat dit precies inhoudt, leest u in de tekst hieronder.

Kinderen die ziek zijn of niet naar school kunnen als gevolg van Covid krijgen geen lesbrief of thuiswerk mee. 

Studiedagen

2022-2023

Ook dit schooljaar zullen er weer een aantal studiedagen zijn. Op deze dagen zijn de kinderen vrij: 

Maandag 19 september 2022
Vrijdag 21 oktober 2022
Vrijdag 23 december 2022
Vrijdag 24 februari 2023
Woensdag 29 maart 2023
Dinsdag 30 mei 2023    

     

Schoolvakanties 

2022-2023

Zomervakantie: 11 juli- 19 augustus 2022
Prinsjesdag: 20 september 2022
Herfstvakantie: 24 oktober - 28 oktober 2022
Kerstvakantie: 26 december 2022 - 6 januari 2023
Voorjaarsvakantie: 27 februari - 3 maart 2023
Goede Vrijdag: 7 april 2023
2de Paasdag: 10 april 2023
Meivakantie: 24 april - 5 mei 2023
Hemelvaart: 18 en 19 mei 2023
Pinksteren: 29 mei 2023
Zomervakantie: 10 juli - 18 augustus 2023