Nieuwsbrief #9

februari 2024

Agenda:

  • 16 februari: studiedag, kinderen vrij
  • 19 t/m 23 februari: voorjaarsvakantie 
  • week van 26 februari: verslaggesprekken 
  • 15 maart: audit Nederlandse Montessori Vereniging
  • 22 maart: bovenbouw disco
  • 5 april: 14-15 uur afscheid Joke 

Tingue

Nieuws van de directie


Beste ouders/verzorgers,

Wat vliegt de tijd! De periode van begin januari tot nu, de start van de voorjaarsvakantie, is voorbij gevlogen.
De toetsweken zitten erop, groep 8 heeft de doorstroomtoets gemaakt, gisteren hebben de kinderen hun 1ste verslag gekregen en vandaag is voor de kinderen de vakantie al begonnen.
Met het team hebben we vandaag, op de studiedag, gewerkt aan burgerschap en 'meer Montessori'. Bestaande doelen zijn verder uitgewerkt en nieuwe doelen, vooral op het gebied van eigenaarschap, zijn opgesteld. Dat belooft weer veel moois voor de komende periode.
Meester Eric (ICT) was er vandaag voor het laatst. We hebben samen geproost en hem veel geluk toegewenst op zijn andere scholen. Juf Steff zal het 'ICT-stokje' van meester Eric overnemen. 
Op 15 maart zal er een auditteam van de Nederlandse Montessori Vereniging onze school bezoeken. We laten hen graag zien wat er goed gaat en horen ook graag wat er beter of anders kan. Ik houd u op de hoogte van de uitkomst van deze audit. 

Ik wens u en de kinderen een heerlijke vakantie toe. Op naar het voorjaar!

Met vriendelijke groet, 
Tingue Klapwijk
~directeur Montessorischool Valkenbos~ 

Afscheid van Joke

5 april 14.00 uur

Zoals u weet gaat onze administratief medewerker, Joke Achterberg, vanaf 5 april heerlijk genieten van haar welverdiende pensioen.
Op vrijdag 5 april kunt u, van 14.00 uur-15.15 uur, onder het genot van een drankje en hapje (op school) Joke gedag zeggen.

 

Pensioen
Laura

Nieuwe administratief medewerker

Zoals u in een eerdere nieuwsbrief heeft kunnen lezen, zal Joke Achterberg op 5 april met pensioen gaan. 
Met trots kan ik u vertellen dat Laura van Deursen per 1 maart ons team zal komen versterken als administratief medewerker. Laura stelt zich graag aan u voor. 

Mijn naam is Laura van Deursen, ik ben 42 jaar oud en woon samen met mijn man en j/m tweeling van 12 jaar op Scheveningen. Ik heb enorm veel zin om per 1 maart als administratieve duizendpoot op Montessorischool Valkenbos te starten. Nadat ik een ochtend heb meegelopen voelde ik mij gelijk op mijn plek. Ik vind het ontzettend leuk om afwisselend te werken zodat geen dag hetzelfde is en kleine kinderen brengen altijd gelijk een lach op mijn gezicht! Ik werk al een aantal jaren in het onderwijs, waarvan de meeste jaren op een schoolbestuur. Daarnaast ben ik fotograaf en fotografeer het liefst de liefdevolle pure momenten van families. Naast mijn werkzaamheden doe ik aan yoga, lees ik veel, ga ik graag op zonvakantie met mijn gezin, ben ik gek op chocola met gemberthee en vriendinnen. Ik kijk er enorm naar uit om samen met jullie en met de kinderen te groeien en te bloeien!

Juf Jo-Ann gaat Valkenbos verlaten

Eind mei zal juf Jo-Ann Valkenbos helaas verlaten. Juf Jo-Ann is op dit moment kwaliteitszorgcoórdinator en leerkracht van de plusklas. Samen met haar echtgenoot zal ze voor 3 jaar een vrijwillige zending gaan doen voor de Kerk van Jezus Christus van de Heilige der Laatste Dagen in de Verenigde Staten, waarbij ze als Mission Leaders zullen werken en verantwoordelijk zijn voor 300 vrijwilligers, religieuze en community projecten.

We vinden het ontzettend jammer dat juf Jo-Ann Valkenbos gaat verlaten, maar we wensen haar en haar man natuurlijk ontzettend veel geluk toe met deze nieuwe uitdaging! 

Verslaggesprekken eind februari 

Na de voorjaarsvakantie vinden de eerste verslaggesprekken van dit jaar weer plaats.
Juf Milou (bb3) en juf Monique (bb1) hebben in oktober als pilot driehoeksgesprekken gevoerd. Deze pilot is intern geevalueerd. In combinatie met de aanbevelingen die wij van de auditcommissie (afgelopen november) hebben ontvangen, zullen we vanaf volgend schooljaar 'het voeren van driehoeksgesprekken op montessorischool Valkenbos' in ons jaarplan voor schooljaar 2024-2025 opnemen.

Concreet betekent dit het volgende:
- eind februari zullen er in bb1 en bb3 driehoeksgesprekken gevoerd worden. De kinderen mogen tijdens de verslaggesprekken aanwezig zijn bij het gesprek. We bevelen het de kinderen zelfs aan om dit te doen. We hebben een aantal aandachtspunten geformuleerd waar juf Milou/Sandra en juf Monique mee aan de slag zullen gaan.
De verslaggesprekken in alle andere klassen zullen plaatsvinden tussen de ouder(s) en leerkracht. 
Alle gesprekken duren 10 minuten.
- begin maart worden in het MT alle vragen verzameld die er in het team zijn omtrent driehoeksgesprekken.
- begin april schuiven juf Milou/Sandra en Monique aan bij het MT om samen in kaart te brengen wat wij als school/team nodig hebben om vanaf het schooljaar 2024-2025 driehoeksgesprekken in te gaan voeren. 
Het plan dat hier uit komt, zullen we opnemen in ons jaarplan 2024-2025.

Verbodenparkeren

Auto parkeren valkenboskade

De afgelopen week is ons ter ore gekomen dat er steeds meer auto's geparkeerd worden op de valkenboskade op plekken waar het verboden is te parkeren. Hierdoor wordt de verkeerssituatie voor de kinderen van onze school steeds minder veilig. 
Parkeer uw auto alstublieft in de daarvoor bestemde parkeervakken. Dan kunnen onze kinderen veilig over de valkenboskade lopen of fietsen. 

Voorjaarsvakantie

VakantiepasClub

voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie? Het is nog winter, brrr! Maar voor de leden van de VakantiepasClub zijn er leuke activiteiten om warm van te worden. Boulderen, freerunnen of naar een binnenspeeltuin. Een masker maken, een filmpje pakken, naar het Kinderboekenmuseum of Madurodam. Alvast een vogelhuisje maken voor als het echt voorjaar is. En nog veel meer. Leden van de VakantiepasClub krijgen een digitale nieuwsbrief met activiteiten en kortingsbonnen.

Ook kunnen kinderen een Eftelingbon ter waarde van € 50,- winnen met het insturen van een leuke selfie of actiefoto. Kijk hiervoor op de onze website bij ‘stuur in en win’.

Studiedagen

2023-2024

Ook volgend schooljaar zullen er weer een aantal studiedagen zijn. Op deze dagen zijn de kinderen vrij: 

Maandag 18 september 2023
Vrijdag 13 oktober 2023
Vrijdag 22 december 2023
Maandag 8 januari 2024
Vrijdag 16 februari 2024
Woensdag 13 maart 2024
Dinsdag 21 mei 2024

Schoolvakanties 

 2023-2024

Zomervakantie: 10 juli t/m 18 augustus 2023
Prinsjesdag: dinsdag 19 september 2023
Herfstvakantie: 16 t/m 20 oktober 2023
Kerstvakantie: 25 december 2023 t/m 5 januari 2024
Voorjaarsvakantie: 19 t/m 23 februari 2024
Pasen: 29 maart t/m 1 april 2024
Meivakantie: 29 april t/m 10 mei 2024
Pinksteren: maandag 20 mei 2024
Zomervakantie: start 12 juli 2024 om 12.15 uur