Nieuwsbrief Valkenbos

februari  2020 nieuwsbrief nummer 23

In dit nummer:

Agenda:

14 februari: rapporten mee
17- 20 februari: oudergesprekken (inschrijven via MSI)
19 februari: juffen/ meesterdag
21 februari: studiedag (school gesloten)
24-28 februari: voorjaarsvakantie

Pilot Noodplan  Valkenbos

Afgelopen donderdag

Donderdag 6 februari hebben wij op school geoefend met het noodplan. Dit gaat van kracht als zich een situatie voordoet waardoor er te weinig bevoegde leraren aanwezig zijn op school. Juf Annemarie heeft in de ochtend twee groepen gedraaid met behulp van twee ouders, een oma en juf Dieuwke.  

De hulpouders/ oma kregen bij binnenkomst een rooster en de groep werd geïnstrueerd. Juf Annemarie heeft eerst in haar eigen groep instructie gegeven waarna de kinderen zelfstandig aan de slag konden. Bij de zelfstandige verwerking waren de ouders aanwezig zodat er toezicht was en dat de kinderen vragen konden stellen. Hierna heeft juf Annemarie instructie aan de 'noodgroep’ gegeven en konden de ouders hier de kinderen helpen bij de zelfstandige verwerking. De noodgroep heeft het normale rooster gedraaid inclusief gym. Om half één hebben wij de ochtend geëvalueerd. De kinderen, juf Annemarie en hulpouders/oma waren op een paar kleine punten na enthousiast. Deze punten worden verwerkt en aangepast. Wij waren allemaal van mening dat dit in geval van een noodsituatie een beter alternatief is dan de kinderen naar huis sturen!!
De kinderen hebben instructie gekregen, zijn in hun normale ritme gebleven en hebben zelfstandig kunnen werken. Zij gaven ook aan dat ze het leuk vonden:)
Wij willen de ouders en juf Annemarie bedanken voor de inzet en hulp.
Het is natuurlijk een noodplan en hopen dat er zelden gebruik van hoeft te worden gemaakt.

Emma Wezenbeek (BB3)

Juf Emma zal voor de voorjaarsvakantie haar opleiding afronden!! Zij zal hierna 5 dagen de groepsleerkracht zijn van Bovenbouw 3

Tingue KLapwijk

Juf Tingue gaat met de Schoolleidersopleiding starten na de vakantie. Hierdoor zal zij zich meer toeleggen op directie taken. Tingue blijft juf Emma ondersteunen.

Mireille Heijboer

Zal vanaf de voorjaarsvakantie in verband met studie op de dinsdagen op het bestuurskantoor werken. Tingue Klapwijk zal haar vervangen deze dag.

SAVE THE DATE

MR THEMA AVOND

Nieuws vanuit de MR: SAVE THE DATE; de thema-avond die we elk jaar vanuit de MR organiseren voor alle ouders is dit jaar op woensdag 22 april! En dus niet op 15 april zoals op de kalender staat...Het onderwerp houden we nog even voor ons, maar zet de datum alvast in je agenda.

 

Operatie SCHOON GENOEG

#zogedaan

Operatie SCHOON GENOEG is een vrolijk burgerinitiatief van Groene Ogen om de wereld om ons heen wat mooier te maken. Hoe? Samen ff de straat swipen, zo gedaan!

Ook klaar voor een schone straat?
Het is heel simpel: troep op straat hoort niet. Maar het gebeurt wel. Doordat “anderen” pakjes, zakjes en peuken laten slingeren. En de meeuwen lusten er ook wel plastic van. We ergeren ons eraan, dus waarom doen we er niks aan? Precies.
Samen ff de straat swipen zorgt voor een fijne buurt én een goed gevoel! 

 1) Je doet iets nuttigs onderweg
2) Je ontvangt complimenten
3) Je leert je buren beter kennen

Nog een reden nodig om direct aan de slag te gaan? Komt ‘ie: het is GRATIS. Vier keer is scheepsrecht.

 Wil je ook een gratis SCHOON GENOEG kit t.w.v. €40,- om je buurt weer fris te maken? (Linnen tas met Straat Swiper, handschoenen & badiebags :D) 

OF:  Meld je hier aan
OF:  Geef je naam & mail door aan de juf/meester van je kind.
Je SCHOON GENOEG kit wordt op school geleverd.

Hi ik ben Iris Schut, bedenker van Groene Ogen, aangenaam!
Ik ben met blauwe ogen geboren, maar al snel kleurden ze groen. Naast mijn status als Haagse bakfietsmoeder, ben ik ondernemer en 24/7 bezig met plant aardig zijn.

Deze combi resulteerde in mijn vrije werk Groene Ogen, waarin groene projecten uit de grond schieten. Zoals Haags Schrèfwerrek, waarmee ik via haiku’s en columns groene ogen open. En sinds kort is Operatie SCHOON GENOEG erbij gekomen!

 Ontdek meer >> 

Merel en Migha zetten zich in voor een beter klimaatbeleid! 

Bach for Boys

Zou jij wel eens op een groot podium willen schitteren?
Zing dan nu mee met hét jongenskoor van Den Haag in twee uitvoeringen van de Matthäus-Passion.
Ontdek je talent voor zingen en de lol van samen een prestatie leveren op een groot podium in een professionele productie van Bachkoor Holland met het Concertgebouw Kamerorkest of het Nederlands Kamerkoor met het Residentie Orkest.

Wie zoeken we? Jongens tussen 9 en 12 jaar. Ervaring met zingen is geen vereiste. Veel belangrijker vinden we dat je zin hebt in deze uitdaging.
Hoe gaan we dit doen?
We starten in februari en stomen je er in 7 wekelijkse sessies voor klaar. Op donderdag 9 en vrijdag 10 april heb je dan de uitvoering in Leiden of Delft. Durf jij dit avontuur aan? Kom dan alleen of met je vrienden en start in februari met jouw eigen zangavontuur. Meld je nu aan via: secretaris@matrozenkoor.nl, of bel op 0642428581Wat is de Matthäus-Passion?

Praktische informatie
Je repeteert 7 keer op vrijdagavond tussen 17:15 – 17:45 in de Kloosterkerk, in het centrum van Den Haag. We starten op 14 februari met een open repetitie van 17:15-18:15, zodat we samen kunnen kijken of het iets voor je is en de laatste repetitie is op 3 april.
We vragen je om daarnaast beschikbaar te zijn voor de generale repetitie op dinsdag 7 april om 19:00 in Den Haag en tijdens twee uitvoeringen op donderdag 9 april en vrijdag 10 april in Leiden of in Delft.

Bach for Boys kost € 50 per deelnemer, inclusief repetities, bladmuziek, mp3-s om te oefenen, matrozenuniform in bruikleen, eten en drinken bij de concerten en vervoer. Voor gezinnen met een ooievaarspas is deelname gratis.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een mail naar Maita Latijnhouwers via secretaris@matrozenkoor.nl of bel op 0642428581 

Naschoolse activiteiten

https://www.skillsforkids.nl/

Wij bieden verschillende na schoolse activiteiten aan op school. SkilsforKids begeleidt dit. Via hun site kunt u alles volgen. 

Vanaf komende week (13 januari) start:
Spaans lokatie Plusklas 1e etage
Engels lokatie lokaal van meester Jan 1e etage
Theater: speellokaal begane grond
Rugby: lokatie gymlokaal
Gym: gymlokaal
Koken met kids (door Anna Zeven): keuken begane grond

Overblijf kosten

Het is gebleken dat nog niet alle ouders die gebruik maken van onze overblijf service  hier al voor hebben betaald. Indien u nog niet heeft betaald zo u dan zo vriendelijk willen zijn om het onderstaande bedrag over te maken op:  
IBAN: NL 46 INGB 0007 2340 34 t.n.v. DHS Valkenbos. Met de vermelding: TSO en de voor-en achternaam van het kind.
€ 125,00 voor het eerste kind,
€ 95,00 voor het 2e kind en
€ 70,00 voor 3e en volgende kinderen.
Indien u hier vragen over heeft kunt u contact opnemen met Joke Achterberg.

schoolkalender

en schoolgids 2019-2020

Onze schoolkalender staat al op onze nieuwe website. U kunt deze indien wenselijk zelf downloaden en printen. Hij staat onder het kopje informatie vermeld. Ook vindt u hier de nieuwe schoolgids.

Openbare Montessorischool Valkenbos | Cederstraat 29, 2565 JM Den Haag | 070-3600377 | info@valkenbos.net