Nieuwsbrief Valkenbos

Welkom allemaal

Agenda:  
30 september: start kinderboekenweek
6 & 7 oktober: schoolfotograaf
08 oktober: medezeggenschapsraad
15 oktober: schoolbrede culturele spelen
19 oktober:  herfstvakantie school gesloten

Wereldvrededag/ Peace Day

op Montessori Valkenbos

Vrede begint bij jezelf en hoe je met anderen en de wereld omgaat. Zo vierden we samen dat we vrede willen! Dat doen we niet alleen bij ons op school. Overal op deze wereld, onze wereld, liepen er op 21 september volwassenen en kinderen voor vrede.
Waarom vieren met een labyrint?
Het labyrint is van alle culturen en alle tijden. Het is een veilige vorm waarin je altijd je weg vindt (in tegenstelling tot het doolhof). Daardoor kun je het lopen op gevoel en hoef je er niet bij na te denken. Zo ontstaat er ruimte om over andere dingen na te denken…, over vrede bijvoorbeeld. Het centrum van het labyrint is een plek waar de kinderen even bij stil staan. Elk kind heeft een blokje hout gekregen en mocht deze naar eigen inzicht bijzonder maken.... 
Het is een reuze labyrint kunstwerk geworden. Het krijgt dan ook een prominente plek in onze hal.

21 september Wereldvrededag

Lego League

Groep 7 en 8 gaan dit schooljaar meedoen met de First LEGO league. Tijdens de First LEGO League  worden de kinderen uitgedaagd om uitvindingen en innovaties te bedenken rondom sport en technologie! 9 kinderen hebben zich opgegeven. Zij vormen een team en werken gezamelijk onder begeleiding van 3 vaders toe naar de regiofinale!
Deze vindt plaats in het Museon op 16 januari 2021. 

Kinderboekenweek 

En toen? Terug in de tijd...

Woensdag 30 september start de kinderboekenweek.

Als start gaan de kinderen aan de slag met een OOL (onderzoekend en ontwerpend leren) les. Deze zal in de onderbouw over Dino's gaan, in de middenbouw over de Romeinen en de bovenbouw over de 2e wereld oorlog.
Er is veel aandacht voor boekpromotie en leesplezier. Wij sluiten de periode af op 9 oktober met een boekenmarkt. Hier volgt meer informatie over via MSI.

Schoolfotograaf

Covid 19 proof

Dinsdag 6 en woensdag 7 oktober is de schoolfotograaf aanwezig. Om aan de regels van het RIVM te kunnen voldoen zullen er dit schooljaar helaas geen broertjes/ zusjes die niet op school zitten op de foto kunnen. 

Culturele Spelen 

15 oktober

'De Culturele Spelen' is een feestelijke creatieve dag voor al onze leerkingen. Er vinden verschillende workshops plaats. Zoals dans, goochelen, drama etc, 

Deze Culturele Spelen staan in het teken van Vrijheid. Vrijheid van meningsuiting, vrijheid om zelf te kiezen, vrijheid om anders te zijn, vrijheid om te spelen

Juf Dieuwke 

40 jaar in het onderwijs

Namens juf Dieuwke willen wij iedereen bedanken voor de mooie bloemen.

Covid-19

In de bijlage treft u een nieuw plan 

Trakteren

Graag gezond

Kinderen die jarig zijn morgen trakteren in de klas. We stimuleren gezonde traktaties. Mocht er snoep worden uitgedeeld dan hanteren wij de regel: 1 snoepje eten en de rest mee naar huis. Een jarige mag samen met een klasgenoot de klassen rond om door alle leerkrachten gefeliciteerd te worden en een mooie sticker uit te zoeken. We willen u vragen geen traktaties meer voor de leerkrachten mee te geven aan uw kind. 

Schoolgids en schoolkalender staan op  onze website

Alle data zijn onder voorbehoud 

Vakanties 

2020-2021

De vakanties en margedagen voor komend schooljaar kunt u vinden in de agenda van Mijn School Info en op onze website.

Openbare Montessorischool Valkenbos | Cederstraat 29, 2565 JM Den Haag | 070-3600377 | info@valkenbos.net