Nieuwsbrief Valkenbos

Welkom allemaal

Agenda:  
16 oktober: studiedag, kinderen vrij
19 t/m 23 oktober: herfstvakantie
27 oktober: herfstwandeling onderbouw
26 oktober - 6 november: kindgesprekken 1 t/m 7
9 t/m 13 november: week van de mediawijsheid
16 t/m 20 november: adviesgesprekken groep 8

En dan is het alweer herfstvakantie

wat hebben we veel gedaan

De eerste 7 weken van het schooljaar zitten er dan alweer op. We kijken terug op een geslaagde Wereld Vrededag met een bijzonder kunstwerk dat bijna af is. Een goed georganiseerde kinderboekenweek waarin de kinderen met ontwerpboxen aan de slag zijn geweest, boeken konden uitkiezen op de boekenmarkt en er veel aan elkaar werd voorgelezen. De muziek- en dramalessen van juf Anne en juf Monique die enorm in de smaak vallen, de bibliotheek die steeds vaker open is, de kosmische thema’s die door de hele school leven en het organiseren van het Sinterklaasfeest en de werkweek van groep 8 waar al volop aan gewerkt wordt. Het is heel bijzonder en mooi om te zien hoe de kinderen van dit alles genieten.

We wensen u een fijne herfstvakantie toe en zien iedereen graag weer op maandag 26 oktober. 

Aangescherpte maatregelen

bij ons op school en bij de Abeel

Op school gelden met ingang van heden de volgende aanvullende veiligheidsmaatregelen:

Ouders nemen (nog steeds) buiten de poort afscheid van hun kind,
Volwassenen die op uitnodiging de school betreden dragen een mondkapje in de gangen,

Oudergesprekken vinden naar keuze plaats via het programma Teams of Live,
Bij live gesprekken is maximaal één ouder aanwezig,
 Gesprekken zijn –indien Live- in een (geventileerd) klaslokaal zodat er voldoende afstand kan worden gehouden (het mondkapje kan hier desgewenst af),
Gesprekken vinden precies binnen het afgesproken timeslot plaats,
Na afloop van een gesprek dient het gebouw meteen te worden verlaten,
Mocht u een andere volwassene tegenkomen, houdt rechts in de gangen.

 Kindgesprekken 

Tussen 26 oktober en 6 november vinden de kindgesprekken (15 minuten) voor groep 1 t/m 7 plaats. Via MSI heeft u een uitnodiging gekregen om u in te schrijven voor een gesprek op school (fysiek) of via TEAMS. De adviesgesprekken voor groep 8 vinden plaats in de week van 16 november. De uitnodiging hiervoor volgt binnenkort. 
Als u kiest voor een gesprek op school gaan we ervan uit dat u klachtenvrij bent en in bezit bent van een mondkap. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, dan kan het gesprek (eventueel op een ander tijdstip) alsnog plaatsvinden via TEAMS.

I.v.m. o.a. de smalle gangen verzoeken wij u bij het betreden van de school en het lopen naar het lokaal een mondkapje te dragen. Een mondkapje dragen tijdens het gesprek is niet verplicht, er wordt gezorgd voor voldoende afstand tussen u en de leerkracht. Voor het lokaal waar het gesprek zal plaatsvinden, zullen stoelen staan. Wij willen u vragen op deze stoelen plaats te nemen als u moet wachten en de school direct na het gesprek weer te verlaten.

Ouderbijdrage

School heeft uw ouderbijdrage hard nodig. Naast de vrijwillige bijdrage van 25 euro hebben de ouders van de Valkenbos ervoor gekozen om een vakdocent aan te stellen voor cultuuronderwijs. Deze wordt zoals afgesproken bekostigd vanuit uw ouderbijdrage. 
Wij vragen  u het bedrag van 110 euro over te maken (indien gewenst in 2 delen) op rekening
NL46 INGB 000 723 4034 ten name van DHS Valkenbos. Met de vermelding “ouderbijdrage” en de voor- en achternaam van het kind.

Van de MR 

Nieuwsflits

In de bijlage bij deze nieuwsbrief vindt u de MR nieuwsflits met o.a. nieuws over de verkiezingen.

Tijdens de MR vergadering van 29 oktober worden de uitkomsten van de door u ingevulde enquète over het lesgeven op afstand in coronatijd besproken. 

Culturele Spelen 

Een groot succes!

'De Culturele Spelen',een feestelijke creatieve dag voor al onze leerkingen, waren vandaag een groot succes! De kinderen kregen verschillende workshops zoals dans, goochelen, drama en spoken word. 

Deze Culturele Spelen stonden in het teken van Vrijheid. Vrijheid van meningsuiting, vrijheid om zelf te kiezen, vrijheid om anders te zijn, vrijheid om te spelen.

Op de foto: soms ben je op een feestje en ben je een beetje verlegen. Dan wil je je wel eens verstoppen achter het behang. Onderbouw 1 heeft maskers gemaakt waar je je achter kan verstoppen, met ogen die spieken. 

Vakantiepas

www.vakantiepas.nl

Met de VakantiePas kunnen kinderen in de schoolvakanties allerlei dingen doen. Gratis of met korting. Voor de zomervakantie krijgen ze op school een boekje, de ZomervakantiePas. Daarin staan heel veel leuke en leerzame activiteiten.
In de korte schoolvakanties is er geen boekje, maar een digitale nieuwsbrief. Daarin staat een link naar kortingsbonnen. Deze nieuwsbrief krijgen de kinderen als ze lid zijn van de VakantiepasClub. 

Leden van de VakantiepasClub hoeven zich deze herfstvakantie niet te vervelen. Ze krijgen een nieuwsbrief met allerlei verschillende activiteiten. Een spannende film kijken in theater Dakota of speuren in het Zuiderpark. Lekker dansen in de disco of spetteren in het zwembad. Naar het Museon of Kinderboekenmuseum en nog veel meer. Kijk voor alle activiteiten en kortingen op www.vakantiepas.nl. Daar staat ook hoe de kinderen een grote vlieger kunnen winnen of een uitje met de hele klas.
Is uw kind nog geen VakantiepasClublid, geef het dan (gratis) op via www.vakantiepas.nl

Schoolgids en schoolkalender staan op  onze website

Alle data zijn onder voorbehoud 

Vakanties 

2020-2021

De vakanties en margedagen voor dit schooljaar kunt u vinden in de agenda van Mijn School Info en op onze website: www.valkenbos.net

Openbare Montessorischool Valkenbos | Cederstraat 29, 2565 JM Den Haag | 070-3600377 | info@valkenbos.net