Wij zien u graag 18 januari 2021

Fijne feestdagen

Een gezond 2021 gewenst

Met dank aan ons kerstkoor

Ontzettend bedankt

Helaas kon het kerstkoor niet live optreden. Maar wat hebben de kinderen en ons team genoten van jullie Zoom versie. 

Geweldig bedankt.

Vanuit de MR

Namens de MR geen filmpje, maar wel dezelfde wens; voor iedereen ondanks de huidige omstandigheden, een heel fijne kerst en een mooi uiteinde van 2020!

Nieuws van de MR, december 2020

De MR raakt bijna gewend aan het digitaal vergaderen, het gaat steeds soepeler. Maar liever zouden we toch weer live bij elkaar komen. Gezien de recente ontwikkelingen moeten we toch nog even doorbijten. De oudergeleding mist net als jullie ook de school, de betrokkenheid is er duidelijk niet minder om. We zijn afgelopen maanden vol aan de slag gegaan met de nieuwe leden. De nieuwe secretaris George Rodenhuis is ingewerkt en neemt vanaf nu het stokje over. Iedereen is tevreden met zijn huidige rol en de samenwerking met de directie verloopt heel soepel. Afgelopen periode hebben we o.a. gekeken naar de begroting, de enquête betreffende de coronamaatregelen van eerder dit jaar en we hebben uitgebreid stil gestaan bij de trendanalyse van de leeropbrengsten. Het is heel mooi om te zien hoe ingezette interventies al snel een positief effect hebben. Ook is het jaarverslag van de MR afgehamerd en dat komt op de website.  Belangrijke speerpunten voor de MR voor dit jaar blijven het lerarentekort, ouderparticipatie en de leeropbrengsten. Ook blijven we uiteraard betrokken bij alle ontwikkelingen en maatregelen rondom corona.

We hadden graag het jaar op een andere manier willen afsluiten dan zo abrupt, zonder de traditionele kerstviering. De school is hard aan het werk om na de vakantie zo soepel mogelijk te kunnen starten met online lessen. Het vraagt opnieuw veerkracht van het team en ook van de kinderen en ouders. Mochten jullie het filmpje uit de mail van de school van 14 december (onderwerp: voorlopend op de persconferentie) nog niet hebben gezien, dan raad ik het van harte aan! Het straalt plezier, veerkracht en betrokkenheid uit van het geweldige team Valkenbos!

Formatie nieuws

in 2021

Tingue Klapwijk gaat per 19 december genieten van haar zwangeschapsverlof. Wanneer er babynieuws is laten wij het u weten.  Zij zal eind mei weer aan de slag gaan op school. 

Mireille Heijboer zal per februari ook verantwoordelijk zijn voor de basisschool de Twee Master tot het einde van dit schooljaar. Dit houdt in dat zij 2 dagen per week aanwezig zal zijn op de Twee Master in Duindorp.

Imke Bouts zal per 1 februari een nieuwe uitdaging aangaan op een andere basisschool.  Haar groep wordt overgenomen door Jo-Ann van Oudheusden. Wij wensen Imke ontzettend veel succes en plezier toe op haar nieuwe school en bedanken haar voor haar inzet in onderbouw 4. 

Openbare Montessorischool Valkenbos | Cederstraat 29, 2565 JM Den Haag | 070-3600377 | info@valkenbos.net