Nieuwsbrief Valkenbos

laatste nieuwsbrief van dit schooljaar

Agenda:  
17 juli:  12.00 OB uit 
             12.15 MB uit           
            
12.30 BB uit
20 juli: start vakantie
31 augustus: 1ste schooldag. zie voor
tijden halen en brengen tot de herfstvakantie.

Halen en brengen tot de herfstvakantie

Tot nader bericht van het RIVM hebben wij besloten het halen en brengen van de kinderen vanaf 31 augustus als volgt te organiseren: 
- Ouders blijven buiten het schoolplein
- Wij houden 1,5 meter afstand
- Oudergesprekken kunnen via Teams of live (na triage)
In verband met de leertijd en de rust voor de kinderen werken wij niet meer met een tijdslot.
Tussen 8.15 en 8.30 mogen de kinderen komen. Wij vragen met klem om de kleuters echt om 8.15 af te leveren, zodat zij als eerste zijn en een groep (zoals nu) kunnen vormen. De onderbouw juffen verzamelen op de plekken waar zij momenteel verzamelen. De midden en bovenbouw gaat zelfstandig naar binnen. De kinderen van groep 3 worden door 2 leerkrachten begeleid naar hun nieuwe lokaal.
De school gaat gewoon om 14.45 uit. 
De onderbouwjuffen zorgen dat ze om 14.40 op hun plek staan om de kinderen aan de ouders mee te geven.

De straat zal vanaf 31 augustus naar alle waarschijnlijkheid niet meer afgezet worden in de ochtend en middag.

Groep 8

De afgelopen dagen stonden voor groep 8 in het teken van afscheid nemen van Valkenbos.
Vrijdag 10 juli presenteerden de leerlingen hun eindopdracht waar ze hun laatste 'Valkenbosweken' hard aan hebben gewerkt. Er was van alles te zien. Van pretparken tot kookboeken, van stopmotion filmpjes tot het zonnestelsel op schaal. Alle kinderen en leerkrachten waren enorm onder de indruk van alle eindresultaten.

Afgelopen maandag heeft groep 8 samen met (kunst)meester Wouter hard gewerkt aan een prachtig kunstwerk op het schoolplein. Zo kunnen we nog vaak terugdenken aan deze bijzondere groep 8 in dit bijzondere schooljaar.

Afscheidsavond

Met een spetterend optreden in theater De Regentes heeft groep 8 gisteravond afscheid genomen van de Valkenbos.

Vakantiepas

is uitgedeeld aan alle kinderen

Medewerkers schoolbieb gezocht 

Voor onze schoolbibliotheek zijn we hard op zoek naar mensen die, tegen een vrijwilligersvergoeding, iedere week een handje willen helpen. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het innemen en uitlenen van boeken, het netjes houden van de bibliotheek en kinderen enthousiasmeren om boeken te lezen. 

Trakteren

Kinderen die jarig zijn morgen trakteren in de klas. We stimuleren gezonde traktaties. Mocht er snoep worden uitgedeeld dan hanteren wij de regel: 1 snoepje eten en de rest mee naar huis. Een jarige mag samen met een klasgenoot de klassen rond om door alle leerkrachten gefeliciteerd te worden en een mooie sticker uit te zoeken. We willen u vragen geen traktaties meer voor de leerkrachten mee te geven aan uw kind. 

Vanuit de MR

juli 2020

Het schooljaar is heel bijna ten einde en wat een bijzonder raar jaar was het. Ineens was de school leeg…. Hoe raar dan ook, als MR kijken we in ieder geval heel positief terug op hoe de school omgegaan is met alle maatregelen en aanpassingen. In rap tempo werden online lessen opgestart, laptops en lesmateriaal beschikbaar gesteld en MSI en Teams stonden vol met weektaken. Gelukkig mocht de school later weer open, want zoals Mireille het zo mooi verwoordde in een MR vergadering ‘een school zonder kinderen is geen school’. Alle aanpassingen die gedaan moesten worden n.a.v. de maatregelen waren steeds zorgvuldig tot in detail uitgewerkt waarbij het welzijn van de kinderen voorop stond. Hierdoor konden we als MR ook makkelijk positief instemmen met de voorgestelde plannen. Daarnaast zijn ook nog de reguliere ‘MR-zaken’ opgepakt. We noemen een schoolgids, een zorgplan, de leeropbrengsten, een inspectie, het taakbeleid, een jaarverslag, de nieuwe schoolkalender…alles is ‘gewoon‘ doorgegaan naast alle corona aanpassingen. Dus echt hele dikke complimenten voor het hele team, fantastisch gedaan!!

MR verkiezingen
We zoeken nieuwe leden voor de leukste MR van het land!!
Wil je als ouder meer verbinding met de school? Wil je je betrokkenheid met de school omzetten naar praktische inzet? Wil je constructief en positief kritisch meedenken en meekijken met de directie en de school? Dit is je kans!
In de eerste week na de zomervakantie krijgen we direct weer te maken met MR verkiezingen voor de oudergeleding. Eerder stond al in de nieuwsbrief vermeld dat ouder-lid Joost Veldt na maar liefst 9 jaar voorzitterschap helaas zal gaan stoppen met de MR. Daarnaast zoeken we ook een nog een nieuw ouder-lid voor de functie van secretaris. De huidige secretaris Marjolijn is gestart met een opleiding die helaas niet goed te combineren blijkt met de MR werkzaamheden. Omdat als je secretaris wat andersoortige taken hebt binnen de MR, is er de mogelijkheid om een periode mee te lopen met de huidige secretaris, om goed ingewerkt te worden. Zo kun je ook een beetje ‘proeven’ hoe het gaat in de MR.
Wil je reageren, heb je vragen, opmerkingen, wil je informatie over de vacatures, ben je nieuwsgierig naar de gang van zaken, werkzaamheden van de MR, laat het ons vooral weten. Ook als je twijfelt over de verschillende vacatures horen we het graag! We zijn bereikbaar via mrvalkenbos@gmail.com

We wensen iedereen een heel fijne en vooral ook gezonde zomervakantie!!

Zonnepanelen

worden geplaatst in de zomervakantie 

Fijne vakantie!

Geniet en rust lekker uit 

Dit was de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u allen een fijne zomervakantie toe en zien u en alle kinderen graag weer op maandag 31 augustus.

Schoolgids en schoolkalender staan op  onze website

Alle data zijn onder voorbehoud 

Vakanties 

2020-2021

De vakanties en margedagen voor komend schooljaar kunt u vinden in de agenda van Mijn School Info.